شرینی پزی عبارتست از تهیه انواع شیرینی های تر، خشک، کیک، بیسکویت، شکلات و…؛ آنچه در این کار حائز اهمیت می باشد رعایت نظافت و بهداشت می باشد. به همین دلیل مواد غذایی باید بهداشتی، و ظروف و دست های شخصی که به شیرینی پزی مبادرت می کند باید کاملاً تمیز باشد.
- عنوان شغل: شیرینی پزی سنتی وخانگی
- تعریف شغل : تولید شیرینیجات سنتی و محلی در هر منطقه
- فهرست تواناییهای شغلی مورد نیاز:
آموزش مقدماتی قنادی
یا آموزش تهیه شیرینیجات محلی
- میزان مهارت مورد نیاز:
نیمه ماهر
- آیا این شغل نیازمند گذرادن دوره آموزشی میباشد؟بله
- حداقل مدت دوره آموزشی مورد نیاز (ساعت- سطح) : ۳۰ساعت
- حداقل مدرک تحصیلی مورد نیاز: سیکل
- رشته تحصیلی مرتبط: ترجیحا مرتبط با صنایع غذایی
– درصورت امکان صنایع غذایی
- حداقل سابق کار مرتبط و مورد نیاز: ۲۴ ماه
۱۰- وضعیت جسمانی مورد نیاز برای انجام شغل:
- سالم
- حداقل اعتبارات مورد نیاز برای ایجاد شغل:
۷۰میلیون ریال
۱۲- مواد اولیه و ابزار کار مورد نیاز شغل: آب – آرد – شکر – روغن – تخم مرغ – مواد بسته بندی و …ابزار کار” فر – خمیر گیر – مخزن جمع آوری آرد و شکر – میکسر – قالب تهیه شیرینی – هود – بلاست چیلر
۱۳- حداقل فضای مورد نیاز:
حد اقل ۷۰ متر مربع
۱۴- استانها و شهرستانهای مناسب برای این شغل:
تمام استانها وشهرستانها
۱۵- محل مناسب برای انجام فعالیت:
شهر و روستا
۱۶- نوع منزلی که انجام فعالت در آن مناسب یا امکانپذیر است؟ های خانه معمولی روستایی – خانه های معمولی شهری
۱۷- امکانات مورد نیاز برای انجام شغل در واحد مسکونی:
- آب (لوله کشی ، غیر لوله کشی)
- برق تک فاز
- تلفن یک خط
- آشپزخانه
- گاز
۱۸- نوع سوخت مصرفی برای شغل:
گاز- برق
۱۹- استانداردهای انجام کار:
ساعت کار: نامحدود
ایمنی : رعایت دقیق مسائل ایمنی در محیط کار وایمنی در حین کار
بهداشت : دارای ضوابط بهداشتی لازم از سوی وزارت بهداشت
۲۰- سازمانهای حمایتی و نظارتی شغل:
- حمایت آموزشی : وزارت جهادکشاورزی – وزارت بهداشت ،درمان وآموزش پزشکی
- حمایت تسهیلاتی، بانکهای عامل – صندوق مهر امام رضا (ع)
- حمایت بازاریابی و فروش : اتحادیه ها – قنادان – سازمان تعاون روستایی
نظارتی(بهداشتی،کیفیت کار ،ایمنی)
موسسه استاندارد وتحقیقات صنعتی (درصورت لزوم ) وزارت کار واموراجتمایی
۲۱- دستگاه صادر کننده مجوز: سازمان جهاد کشاورزی استانها
۲۲- به چه مجوزهایی نیاز دارد و مدارک مورد نیاز آنها چیست؟
مجوز فعالیت – مجوز از وزارت بهداشت – مجوز از موسسه استاندارد (در صورت لزوم)
۲۳- مراحل و مدارک مورد نیاز دریافت مجوز:
ارائه مدارک لازم نظیر :مدارک شناسایی وتحصیلی – سوابق کاری – تائیدیه سلامت و طی سایر مراحل اداری
۲۴- بازارهای هدف محصولات :
بازارچه های داخلی و خارجی (جهت صادرات)
۲۵- قابلیت صادرات محصولات : در صورت دارابودن بسته بندی مناسب و سطح کیفی بالا
۲۶- آیا شغل نیاز به بازرسی دارد؟ (دورهای- هفتگی- ماهانه)
بلی – ماهیانه
۲۷- سایر شرایط مورد نیاز شغل: –
منبع: