پولدارشو(http://pooldarsho.ir):
در کسب و کار شما همیشه افت و خیزهایی وجود دارد. هر کسب و کاری ماههای خوب و ماههای بد دارد اما برخی از کسب و کارها در صنایعی مانند خوراکی و خدمات گردشگری باید به ماههای خوبشان متکی باشند تا بتوانند در بقیهی ماههای سال به فعالیت خود ادامه دهند.
اگر کسب و کار کوچک شما حتی برای چند هفته نتواند درآمدی تولید کند، چه کار میکنید؟ پاسخ دادن به این سوال برای بسیاری از صاحبان کسب و کارهای کوچک سخت است به ویژه اگر در صنایعی کار کنند که فروش آنها در فصول مشخصی از سال دچار کاهشهای شدید میشود. با ما همراه باشید ۵ راهکار عالی را یاد بگیرید.
۱- بیشتر به فروشندگان پارهوقت یا فصلی متکی باشید.
هیچ کارفرمایی نمیخواهد فروشنده خوبش را از دست دهد اما برخی اوقات برای اینکه سازمان را حفظ کنیم، این کار لازم است. این مسئله در مورد کسب و کارهایی که فروش فصلی متفاوتی دارند مانند بوتیکهایی که در روزهای مانده به نوروز ایجاد میشوند بیشتر صدق میکند.
ممکن است در سایر ماههای سال کار کافی وجود نداشته باشد تا بتوان وجود تعداد زیاد فروشندگان را توجیه کرد بنابراین باید به این مسئله در زمان استخدام فروشندگان حرفهای به صورت تمام وقت، چند نیروی پاره وقت را استخدام کرد تا فصل یا فصول پر از ازدحام سال را به کمک آنها سپری کرد و زمانی که فروش افت محسوسی میکند با تعداد زیادی از آنها قطع همکاری نمود. واضح است که به لحاظ اخلاقی این مسئله باید از همان ابتدا برای فروشندگانی که استخدام میشوند، توضیح داده شود.
۲- به کوتاه کردن ساعتهای کاری فکر کنید
یک کسب و کار برای آنکه درآمدزایی کند، باید باز باشد. اما فرض کنید که شما یک پیتزافروشی دارید که در ماههای زمستان روزانه تنها چند مشتری به آن سر میزنند. در این شرایط بهتر است برای چند ساعت رستوران شما باز باشد و به مشتریان خدمت رسانی کنید.
هرچه بیشتر فروشگاه شما باز باشد، هزینه برق و گاز و حقوق پرسنل بالاتر میرود و اگر در بخش مرتبط با مواد غذایی فعالیت دارید، خطر فاسدشدن مواد غذایی افزایش مییابد. تمام اینها یعنی افزایش هزینه در شرایطی که درآمدی وجود ندارد. برای اینکه چه ساعت هایی برای باز بودن مناسب است، لازم است بسته به صنعت خود با چند بار آزمون و خطا کردن بهترین و شلوغترین ساعتها را در فصول افت فروش تشخیص دهید و تنها در آن ساعتها به فعالیت بپردازید.
۳- قبل از رسیدن به افت فروش به اندازه کافی پس انداز کنید
برای یک کسب و کار فصلی خیلی سخت است که بتواند در ماههای آرام سال سودده باشد. در چنین ماه هایی حتی ناگزیر باید ضرر را نیز متحمل شد. به همین دلیل پس اندازکردن برای چنین ماه هایی بسیار مهم است.
البته پیشبینی میزان دقیق ضرر کار سختی است و از این رو لازم است که در ماههای رونق بازار تا جایی که میتوان پس انداز کرد. در غیر این صورت ممکن است مجبور شویم به گرفتن وام هایی با سود و کارمزد بسیار بالا روی بیاوریم که در کوتاه مدت مشکل را حل میکنند، اما در بلندمدت مشکلات بسیار زیاد دیگری را به وجود میآورند. هرچقدر بیشتر به پس انداز خود متکی باشیم راحت تر و بیدغدغه تر میتوانیم ماههای بد سال را پشت سر بگذاریم و دوباره به سوددهی برسیم.
۴- به دنبال منابع دیگری برای درآمدزایی باشید
اگر فصلی از سال را سپری میکنید که مشتریان زیادی به سراغ تان نمیآیند، یک راهکار برای خارج شدن از این وضعیت میتواند آزمودن منابع دیگری برای درآمدزایی باشد. برای مثال اگر رستوران شما در نزدیکی یک مدرسه یا دانشگاه قرار دارد و در فصل تابستان کاهش چشمگیری در تعداد مشتریان شما رخ میدهد، میتوانید در این زمان خدمات خود را به صورت کترینگ و تحویل غذا در منزل ارائه دهید.
۵- زمان مناسب برای فعالیتهای ترویجی را انتخاب کنید
در ماههایی از سال که فروش شما پیک خود را میگذراند شاید خیلی نیازی به بازاریابی و تبلیغات نداشته باشید اما زمانی که فروش افت میکند لازم است با فعالیتهای تخفیفی و ترویجی جلوی افت فروش را تا جایی که میتوان گرفت. البته باید به این نکته توجه کرد که میزان تخفیفات نباید به گونهای باشد که مشتریان خرید خود را به این زمان کوتاه موکول کنند و زمانی که تخفیف برداشته میشود، دیدی منفی نسبت به کسب و کار ما پیدا کنند.
منبع