از یک پیشنهاد ساده تدریس خیاطی به دختران ناشنوا و زنان سرپرست خانوار شروع شد . آموزش به ناشنوایان سختی های خودش را داشت اما با کمک خداوند ۶ ماه آموزش و ۳ ماه کارورزی بخوبی انجام شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از سیده گوهرشاد صالحیان امیری کارآفرین برتر استان و شهرستان گنبد در گفتگو با قابوس نامه از شروع کار خود و سختیها و شیرینی های مسیر می گوید.
وی متولد ۱۳۳۸ است و از سال ۵۶ با مدرک دیپلم خیاطی را آغاز کرده است و اکنون به عنوان موسس و مدیرعامل شرکت تعاونی تولید پوشاک و پرده بهزیست گنبد فعالیت می کند.
ایجاد اشتغال
سیده گوهرشاد صالحیان هدفش را ایجاد اشتغال و کمک به قشر آسیب پذیر جامعه عنوان کرد و گفت: گام اول ایجاد شرکت تعاونی با یک پیشنهاد ساده از سوی بهزیستی برای تدریس خیاطی به دختران ناشنوا و زنان سرپرست خانوار در مجموعه ای به نام مقداد برداشته شد و با همین بچه ها که ۲۵ نفر بودند شرکت تعاونی تشکیل شد.
وی ادامه می دهد ابتدا ارتباط با ناشنوایان برایم سخت بود و گفتن اندازه ها و تفهیم طرح هایی که باید پیاده می شد . دیدم کتابی را هر روز به همراه دارند کتاب آموزش زبان اشاره. کتاب را از آنها گرفتم و شب ها حرکات اشاره با دست را از کتاب آموختم تا بتوانم با آنها صحبت کنم . هر چند بعضی از حرکات را اشتباه ادا می کردم و باعث خندۀ دختران می شدم اما آنها متوجه منظورم می شدند و ارتباط هر روز بهتر می شد.
این بانوی کارآفرین در خصوص ارتباطش با کارآموزان می گوید : پس از گذشت سالها از آغاز کار ارتباط خوبی با هم داریم ، در خوشی و ناخوشی با هم بودیم ،من خیلی دوستشان دارم و امیدوارم روزی آنها را در جایگاهی که لایقش هستند ببینم.
وقفه در روند کار
صالحیان از روند کارش از ابتدا تا کنون به خبرنگار ما می گوید: همه چیز خوب پیش می رفت تا زمانیکه در آتش سوزی نمایشگاه بهاره گنبد در سال ۸۹ تمام اجناسی که برای فروش آماده کرده بودیم سوخت و چون جبران خسارت نشد باعث شد وقفه ای در پیشرفت موسسه حاصل شود و ما مجبور به تعدیل نیروهای خود شدیم و با مدیریت و برنامه ریزی تنها بخشی از مشکلات حل شد اما دیگر نتوانستیم مانند گذشته تعداد زیادی از نیروهای کار را تحت پوشش قرار دهیم و نیاز به حمایت بیشتر از سوی مسئولین است.و حتی راه اندازی فاز ۳ نیز که با اشتغالزایی برای ۱۰۰ نفر همراه بود بخاطر این موضوع انجام نشد.
وی گفت: دغدغه های اقتصادی که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و تحریم نیز فرصت خوبی برای تقویت تولید داخلی است ، تحریم من را ساخت و توانستم از روی طرح های آماده ای که داشتم تولیداتی داشته باشم و پا به پای کشور های مختلف گام بردارم.ما از تولید دور شده ایم و اکنون فهمیدیم که می توانیم.
صالحیان معتقد است در حال حاضر تولیدکننده خود را شناخته است به شرطی که جلوی سودجویان توسط دولت گرفته شود.
کارآفرینی
وی همچنین می گوید کار آفرینی نیاز به گذشت خانواده و همراهان دارد ، همانطور که پشت سر یک مرد موفق یک زن است بالاعکس هم صدق می کند و همسر من همیشه همراه و پشتیبان من بوده است.
کارآفرین نمونه گنبدی از بودن در کنار بچه های ناشنوا احساس رضایت می کند و می گوید: بابچه های ناشنوا بودن دنیایی دارد که باعث می شود تمام غم دنیا را فراموش کنم. خانواده های معلولین همیشه یک دغدغه و نگرانی از آیندۀ فرزندان خود دارند که برای جبران این نگرانی در حال ساخت مسکن برای ۹۶ نفر از نیروهایی که به طور مستقیم و غیرمستقیم با تعاونی ارتباط دارند هستیم . البته هنوز کار زیادی انجام نشده و بانک مسکن در قالب مسکن مهر وامی را تخصیص داده که بخشی از آن دریافت شده است . امیدوارم هر چه زودتر به نتیجه برسد و خداوند من را شرمنده این انسانهای دوست داشتنی نکند.
سخن آخر؛
ما باید واقعیت هایی را قبول کنیم . یک جوان فکر می کند باید از ابتدا همه چیز مهیا باشد .اما این طور نیست و باید پشتکار داشت .
با حمایت خانواده و کمی پشتکار و مشورت با کسانی که در این عرصه وارد شده اند میتوان کار را شروع کرد. البته سرمایه اندکی هم قطعا نیاز است و با کمک خداوند و پشتکار و کمی هم ریسک پذیری مطمئن باشید امکان ندارد به نتیجه نرسید و اگر به مرحله ای برسید که حرفی برای گفتن داشته باشید دولت هم حمایت خواهد کرد.
گفتنی است ؛ موسس شرکت بهزیست گنبد از سال ۸۴ تا ۹۲ توانسته رتبه هایی چون تعاونی برتر کشور ، صنعت گر نمونه استانی ،کارآفرین نمونه استانی و تداوم برتر ملی را از آن خود کند و این موفقیت ها را مدیون گذشت همسر، فرزندان و تلاش همکارانش می داند.
منبع: دانا