پولدار شو (pooldarsho.ir):
اگر در کشاورزی، غذا و امنیت غذایی وابسته بمانیم استقلالمان نیز در خطر قرار میگیرد و قدرتهای جهانخوار میتوانند ما را به تسلیم وادار کنند . از طرفی کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی به مثابه یک کارخانه و کارگاه نیست که دستگاه ها و ماشینآلات، تولید انبوه و سریالی ارائه دهند. کشاورزی در بیش از ۵۰ هزار روستا و حدود ۱۷ میلیون هکتار زمین پراکنده است و فقط کشاورزان، مزرعهداران، کارآفرینان، سرمایهگذاران و … میتوانند با امید و انگیزه در این سرزمین پهناور تولید کنند، اشتغال ایجاد نمایند و به عنوان جهادگران عرصه تولید، راه را بر استیلای اجنبی ببندند.
با این همه، شرکت «بذر باران» خوزستان میتواند بسیار بزرگتر، وسیع تر و پرکارتر از این باشد. کارشناسان معتقدند این توان مدیریتی و کاردانی قادر است یک الی دو کشت و صنعت ۱۰ هزار هکتاری را در عین شکوفایی به تولید و صادرات برساند و آمار بیکاری را در منطقه به شدت کاهش دهد. اما …
شرکت بذر باران خوزستان در راستای تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی و توسعه مکانیزاسیون کشاورزی و دامپروری منطقه و با استعانت از الطاف پروردگار در اهواز به ثبت رسید. مدیران این شرکت سالهای متمادی برای رسیدن به هدفهای بزرگ تصمیمات بزرگ گرفته و برای تحقق آنها تلاش کرده اند و در این مسیر با وجود همه سختیها به موفقیتهای بزرگی از جمله، گندم کار نمونه، گاودار نمونه، یونجه کار نمونه، کلزا کار نمونه و دریافت جایزه از شرکت بینالمللی پاسیفیک، انجام ۳ کشت متوالی در یک سال برای اولین بار در ایران، انجام پروژههای مشترک با کشت و صنعتهای بزرگ استان خوزستان، عضویت هیئت مدیره انجمن ذرت استان خوزستان و صادرات علوفه به کشورهای عربی منطقه دست یافتهاند و اینک «بذرباران» خوزستان در راستای دستیابی به هدفهای بزرگ خود، موفق به تولید علوفه بستهبندی شده در اندازههای ۳۰ کیلویی ، ۱۰۰ کیلویی و ۷۵۰ کیلویی شده است .
تولید، عرصهای وسیع و گسترده است و تولیدکنندگان به مثابه جهادگرانی هستند که در این سنگر مقدس به دفاع از امنیت غذایی کشور پرداخته و ضمن کمک به خودکفا ساختن کشور، زمینهی استقلال اقتصادی و سیاسی کشور را فراهم میآورند.
غالباً از حاصل تلاش بیشتر تولیدکنندگانی که سهم عظیمی در تولیدات، گیاهی، باغی، دامی و… دارند تمام آحاد جامعه به طور مستقیم و غیرمستقیم بهرهمند میشوند، هنوز مردان ملی هستند که باتحمل شرایط دشوار، بیتدبیریها و اتخاذ سیاستهای ناکارآمد، دست از تلاش برنداشته و با انگیزهای قویتر، با دستمایه عشق و اراده و با صلابت هر چه بیشتر، پیش رفته و لحظهای توقف را جایز نمیدانند و از جمله این مردان بزرگ و جهادی، ناصر محمدیزاده کشاورز، دامدار و کارآفرین بزرگ استان خوزستان است.
ناصر محمدزاده متولد شهرستان دزفول و ۵۰ ساله است. وی از ۱۶ تا ۱۸ سالگی با حضور در جبهههای نبرد حق علیه باطل، به دفاع از کشور برخاسته و از سال ۱۳۶۱ نیز تا به امروز، به کار تولید، کارآفرینی و اشتغالزایی در بخش کشاورزی و دامداری مشغول میباشد و در این بخشها، منشاء خدمات برجستهای شده است که شاید در شرایط دشوار تولید و مشکلات عدیده آن، توفیق روزافزون وی ـ که حاصل تجربه، درایت و پشتکار و علاقه است ـ برای بسیاری غیرقابل باور باشد.
مسیر فعالیت خود را از شروع تا امروز توضیح دهید؟
در سال ۱۳۶۱ با سرمایه پدر و همکاری دیگر برادران عزیزم و نیز دو برادر شهیدم شروع به کار گاوداری صنعتی در خوزستان ـ شهر دزفول کردیم. همزمان نیز در رشته ی کشاورزی فعال بوده و سه سال بعد، گاودار نمونه خوزستان و بعد هم کشاورز نمونه شناخته شدیم که تا امروز نیز کسب عنوان نمونه ادامه داشته است، در سال ۱۳۷۴، در کنار سنگر کشاورزی و دامداری، در رشتهی بوجاری گندم و تولید بذر و همچنین در زمینه ذرت خشک کنی نیز تا امروز فعالیت داشته و در سال ۱۳۷۹ با همکاری شرکت بین المللی پاسیفیک و دانههای روغنی کشور، اقدام به تولید بذر کلزا نمودیم. در سال ۱۳۸۷ فعالیت کشاورز ی را گسترش داده و اقدام به تأسیس شرکت کشاورزی«بذر باران خوزستان»، در شهر اهواز، به منظور کاشت وتولید سبزیجات ـ صیفی جات ـ علوفه ـ دانههای روغنی ـ غلات و بذر نمودیم.
تاسیس شرکت «سوئیت هانی» در اتیوپی
در همان سال از طرف شرکت سرمایهگذاری ایران، چند سفر به کشورهای شاخ آفریقا داشته و با تأسیس شرکت «سوئیت هانی» در کشور اتیوپی، ۳۵ کیلومتری شهر آدیس آبابا، اولین کارخانه تولید کیک و کلوچه را با چند شریک ایرانی و حدود ۷۰ نفر کارگر سیاه پوست راه اندازی کردیم.
تولید بذر ذرت
در سال ۱۳۸۸ با همکاری و زیر نظر شرکت توسعه کشت ذرت و چند شرکت از یوگسلاوی و ترکیه، اقدام به احداث مزرعه های نمونه و تولید ۱۵ نوع بذر ذرت در بافتهای خاک سبک و سنگین در اراضی مختلف شهرهای شمال خوزستان کرده و همچنین خرید تجهیزات کاشت و داشت و برداشت ذرت به خصوص در ذرت علوفهای را تکمیل نموده و چهار کمباین برداشت علوفه (چاپر) را از کشور آلمان خریداری و طرح کاشت و برداشت ذرت را در ماههای مختلف سال، به کمک کشت و صنعت رجائی ـ بهشتی ـ میان آب آزمایش کردیم.
کشت ذرت زیر پلاستیک
بذرباران خوزستان برای اولین بار در ایران کشت ذرت را در زمستان زیر پلاستیک انجام داده و ضمن عقد قرارداد با کشاورزان منطقه در زمینه کاشت ذرت علوفهای در سطح ۵۰۰۰ هکتار، خرید یک دستگاه بسته بندی علوفه ۷۵۰ کیلوئی از آلمان و یک دستگاه ۱۰۰ کیلویی و سه دستگاه ۳۰ کیلویی بسته بندی علوفه از کشور ایتالیا را در سال ۱۳۸۸ انجام داده و تولید سیلاژ (علوفه بسته بندی)را برای اولین بار در ایران متداول کرده و با همکاری کارخانجات پلاستیک و همچنین صنعتگران منطقه توانستهایم خرید پلاستیک وارداتی و دستگاههای بستهبندی را از اروپا قطع کرده و اینها را در منطقه شمال خوزستان تولید کنیم.
از سال ۱۳۸۷، کاشت اراضی سه بار در یک سال را شروع کردیم.
ساخت سیلو و ذخیرهسازی غله
در سال ۱۳۸۹ به کمک شرکت غله و بازرگانی منطقه ۴، اقدام به خرید و مباشرت و ذخیره سازی گندم نموده و نیز در همان سال، به کمک دیگر دوستان، شرکت تعاونی دانه طلایی دزفول، (سیلو ۴۰ هزار تنی) را در شهرستان دزفول راه اندازی نمودیم.
تولید سیلاژ
در سال ۱۳۹۰ ، تهیه و فروش علوفه و دان گاوداریهای بزرگ را به خصوص در اصفهان و شهرکرد، در مقابل خرید شیر و گوشت از گاوداری ها شروع کردیم و علاوه بر تولید سیلاژ (بسته بندی علوفه) در تمام سال، موفق به صادرات آن به خارج از کشور شدیم.
دانههای روغنی
در سال ۱۳۹۱ کاشت و خرید کلزای منطقه را آغاز کرده و پس از خشک کردن و بوجاری کردن آنها به کارخانجات روغن کشی داده تا به صورت کارمزدی آنها را روغن کشی کرده و نیز به کارخانجات تصفیه داده و سپس به صورت پت ـ بطر ـ حلب در اختیار مصرف کننده قراردادیم.
در سال ۱۳۹۲ ضمن ادامه فعالیت های بخش کشاورزی و دامپروری (شیر – گوشت) و ذرت خشک کنی و بوجاری گندم و تولید کلزا و بذر و بسته بندی علوفه، اقدام به خرید و ساخت تأسیسات تولید کود حیوانی با استفاده از دستگاههای سپراتور از کشور آلمان و ایتالیا نمودیم تا بتوانیم با استفاده از فاضلاب و کودهای گاوداری خودمان و دیگر دامداری های منطقه، کود حیوانی بدون بو ـ به صورت پودر و ماده خشک و با رنگ و کیفیت عالی و بدون نمک تولید کرده و در اختیار طرح پرورش ورمی کمپوست و شهرداریها و دیگر کشاورزان منطقه قرار دهیم.
رمز موفقیت شرکتهایی که تا کنون راه انداری کردهاید چه بوده است؟
در مرحله نخست، توجه و یاری گرفتن از خداوند بزرگ و در مرحله بعد، تکیه به پشتکار خودمان همراه با تدبیر و مدیریت اقتصادی
نقش وزارت جهاد کشاورزی را در تولید و حمایت از تولید محصولات کشاورزی چگونه ارزیابی میکنید؟
میتوان گفت وزارت جهاد کشاورزی در طول سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۹۲ نقش بسیار کمرنگی داشته و ما به عنوان کشاورز و دامدار نمونه، اصلاً اثرگذاری وزارت جهاد کشاورزی را در امر تولید، حمایت، نظارت، آموزش و ترویج نمیبینیم. این وزارتخانه متاسفانه فاقد سامانه اطلاع رسانی الگوی کشت و میزان کشت محصولات در سطح کشور است و نقاط ضعف و توانایی جامعه کشاورزی کشور را نمیشناسد.
یکی از سادهترین کارهای بخش کشاورزی تعیین قیمت خرید گندم است که به جای اعلام قیمت قبل از شهریور ماه، که شروع کاشت گندم می باشد، متأسفانه وزارت صنعت، معدن و تجارت (شرکت غله و بازرگانی ) و وزارت جهاد کشاورزی در وسط زمان برداشت (خرداد ماه) یعنی پایان کار اعلام قیمت خرید گندم میکند. در حالی که آن زمان فرصت تصمیمگیری از کشاورز در مورد ادامه کشت گندم یا جایگزینی آن سلب میشود. من معتقدم در صورت توجه جدی به کشت گندم در این منطقه و انجام حمایتهای لازم و ارائه خدمات موردنیاز، شمال خوزستان می تواند به اندازه ی پنج کشور، تولید ذرت علوفه ای داشته باشد.
از کرامات شیخ
این هم از سواد بالای بعضی از کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی و همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت (گمرک) است که تا به حال نتوانستهاند فرق بین ذرت دانهای و ذرت علوفهای را تشخیص دهند! و همین امر باعث شده که این علوفه ارزان و بیشمار در منطقه، که قیمت آن حدود ۶۰ تومان است تعرفه آن در گمرک حدود ۱۰۰۰ تومان تعیین شود و از صادرات آن جلوگیری به عمل آید. در این خصوص، قابل ذکر است که در شمال خوزستان به دلیل زمین مرغوب و آب، توان تولید ذرت علوفه ای به اندازه مصرف دامهای ۵ کشور است و نه تنها نیازی به جلوگیری از صــادرات آن نمی باشد، بلکه برای توسعه کشاورزی و ایجاد درآمد برای کشاورزان لازم است صادرات این محصول تشویق شود، تا بتوان سایر اقلام موردنیاز کشور، به ویژه برخی از نهادههای دامی را که امکان تولید آن در کشور کمتر است، را وارد نمود. کافیست کارشناسان این دو وزارتخـانه به ما مراجـــعه کنند تا عملا منطقـه و تولید را به آنها نشان بدهیم.
در پایان اگر پیام یا توصیهای برای دولتمردان دارید بفرمایید ؟
انشاء ا… با آمدن دولت دکتر روحانی و استفاده از رجال متخصص و متعهد و فکرها و سلیقه های متفاوت و در عین حال سازنده و با تدبیر و مشاوره با کشاورزان و دامداران و تولید کنندگان برتر و استفاده از تجربیات آنها – که هر کدام در حد یک دانشگاه است- میتوانیم یک برنامه قابل اجرا با توجه به امکانات موجود طی یک برنامه یک ساله، خودکفایی گندم و شیر و تخم مرغ، در یک برنامه دوساله، خودکفایی جو و ذرت و گوشت و مرغ، و یک برنامه چهار یا پنج ساله، خودکفایی دانه های روغنی و روغن کشور و برنج و چای ارائه نماییم و البته این را دور از انتظار نمیبینیم. به امید خودکفایی در زمینه تمام محصولات کشاورزی و دامی و پیروزی و سربلندی کشور جمهوری اسلامی ایران .
به نقل از ماهنامه دام کشت صنعت