بازیگری ، طراح دکور تئاتر، مدیر هنری، فیلمبرداری، عکاسی،صداپیشگی ، کارگردانی و… مشاغلی است که وحید اسلامی آنها را تجربه کردهاست، البته او قبل از همه این ها خودش را یک گرافیست می داند، البته این روزها آقا وحید را بیشتر به عنوان« آقای ویتامین خ» و یک مجری میشناسند.
اسلامی قبل از این که وارد دنیای مجریگری شود تجربه کار در حوزه گرافیک را داشته و حتی در دانشگاه در زمینه گرافیک تحصیل کرده اما علاقهاش به کار اجرا باعث شده به دنبال یادگیری این حرفه برود و مجری بشود.
تازه نفس بودن او در حرفهی مجریگری و ماجرای پرفراز ونشیبش در ورود به عرصهی هنر باعث شد به سراغش برویم تا برایمان از فوت و فن کار اجرا و نحوهی ورود به این حوزه بگوید.
شروع کار از تئاتر
مرور خاطرات دوران کودکی و نوجوانی برای آقا وحید شیرین است و با آب و تاب آنها را بازگو میکند:« کار تئاتر را از دوران ابتدایی شروع کردم ، بزرگتر که شدم به صورت حرفهای به سراغ تئاتر رفتم و در سالن تئاتر فخرالدین اسعد گرگانی در شهرمان گرگان، پا به دنیای طراحی صحنه و دکور گذاشتم.
اما فعالیتهای اسلامی به اینجا ختم نشد و او درکنار کارهایی که در صحنه تئاتر انجام میداد به سراغ یادگیری عکاسی و فیلم برداری حرفهای هم رفت و تجربه دیگری به تجربههایش اضافه کرد. با قبول شدن در رشتهی گرافیک دانشگاه ، وحید وارد دنیای جدیدی شد. دنیایی که به گفتهی خودش دیدش را نسبت به هنر تغییر داد.
او میگوید: « وقتی وارد دانشگاه شدم تا رشته گرافیک بخوانم از دیگر فضاهای هنری دور شدم و گرافیک همه وقتم را گرفت. آنقدر به این رشته علاقه مند شدم که در ترم دوم با یکی از هم دانشگاهیام دفتر کوچکی را اجاره کردیم و کارهای گرافیگی مربوط به دانشجویان دیگر را انجام دادیم.»
بعد از مدتی در رشته گرافیک تحصیلاتم را ادامه دادم و وارد دوره کارشناسی شدم:« با اینکه کارم درحوزهی گرافیک رونق گرفته بود اما در همان زمان، با دوستانم در صدا و سیمای گرگان ارتباط خوبی برقرار کرده بودم و به خاطر جنس صدایم در کلیپهای چند دقیقهای نریشن میگفتم و همین ارتباطات بود که باعث شد من با دنیای گویندگی ، صداپیشگی و اجرا آشنا شوم.»
وقتی مجری شدم
وقتی آدم عاشق کارش باشد برای رسیدن به موفقیت سختیهای زیادی را تحمل میکند .درست مثل وحید اسلامی که وقتی متوجه علاقهاش به مجریگری و اجرا در تلویزیون شد حاضر شد همه مشکلات زندگی در یک شهر غریب را به جان بخرد. اما چه شد این علاقه در او به وجود آمد.
ماجرای ورود وحید اسلامی به دنیای مجریگری هم شنیدنی است. «به پیشنهاد یکی از دوستان، کارهای گرافیکی یک همایش ملی را که قرار بود درمازندران برگزار شود قبول کردم، .به خاطر شناختی که از من داشتند و میدانستند کار تئاتر و گویندگی هم کردهام اجرای این همایش را هم به من سپردند. کار را قبول کردم و ازآن جا بود که به مجریگری هم علاقهمند شدم و همین باعث شد تلاشم را برای ورود به این عرصه بیشتر کنم.»
«من توانستم ، شما هم میتوانید»، این شعار وحید اسلامی است و اعتقاد دارد اگر انسان «بخواهد» میتواند به هرچیزی که دوست دارد برسد.
او در ادامه گفت و گویمان میگوید: بعد از اولین اجرا ، عاشق مجریگری شدم .به همین خاطر بود که به دنبال راهی بودم تا بتوانم در این حوزه نیز وارد شوم. متاسفانه درشهری که من زندگی میکردم کلاسهایی که کار اجرا را آموزش بدهند وجود نداشت و برای یادگیری این حرفه باید راهی تهران میشدم ، تصمیمم را گرفته بودم به همین خاطر به پیشنهاد یکی از دوستانم برای پیدا کردن آموزشگاهی که بتوانم مجریگری را درآنجا آموزش ببینم سراغ آگهیهای روزنامه همشهری رفتم. از طریق آگهی همشهری با یک آموزشگاه در تهران آشنا شدم که به صورت تخصصی دورههای مجریگری برگزار میکرد.
این اولین قدم اسلامی برای یادگیری دوره مجریگری بود.
او ادامه میدهد:«با اینکه در تهران غریب بودم اما تصمیم قطعیام را گرفتم و راهی پایتخت شدم. یک سال تمام با همه مشکلاتی که سرراهم بود دورههای گویندگی، فن بیان و اجرا را گذراندم، وقتی پیشرفتم در اجرا را به چشم میدیدم بیشتر مطمئن میشدم که انتخاب این حرفه یکی از بهترین تصمیمهای زندگیام بوده است.
به دنبال کار
وقتی از خودم مطمئن شدم و فهمیدم که توانایی تبدیل شدن به یک مجری حرفهای را دارم ،برای پیدا کردن کار دست به کار شدم .اما پیدا کردن کار خیلی مشکل بود، به شبکههای مختلفی سر زدم تا شاید بتوانم تجربه مجریگری در یک برنامهی تلویزیونی را داشته باشم اما مدام به در بسته میخوردم. خب هیچ آشنایی نداشتم که بتوانم از طریق او کار اجرای تلویزیونی انجام دهم. اما به قول قدیمیها جوینده یابنده است.یک سال ونیم دوندگی کردم تا اینکه سرانجام تلاشهایم به نتیجه رسید و توانستم با اعتماد شبکه نسیم به یک نیروی جوان، وارد دنیای اجرا در تلویزیون بشوم.»
به سراغشان بروید
به سراغ افرادی که درکارشان موفق شده اند بروید و از آنها بخواهید درباره موفقیتهایشان برایتان بگویند بدون شک به این نکته خواهید رسید که آنها برای آغاز کارشان یک ایده خوب ارائه کردهاند ،ایدهای که باعث پیشرفتشان شده است.
این مسئله برای وحید اسلامی هم صدق میکند و ایده خلاقانه اش باعث موفقیتش شد، او در این باره میگوید:کلاسهایآموزشیام را تمام کرده بودم، به صورت موقت در یک شبکه اینترنتی کار اجرا داشتم ، در همان زمان بود که ایدهی یک برنامه طنز به ذهنم خطور کرد.
وی میگوید:وقتی ایدهی این برنامه طنز به ذهنم رسید تصمیم گرفتم آن را ضبط کنم .برای این کار با کمک دوستانم در خانهی کوچکی که اجاره کرده بودم با کمترین امکانات یک برنامه ۱۵ دقیقهای ساختم. بعد از ساخت این کلیپ ۱۵ دقیقهای بود که متوجه شدم شبکهی نسیم از برنامهها و ایدههای جدید استقبال میکند. یک روز ، همان نمونه کارم را به شبکه نسیم بردم و آن را به مسئولان شبکه نشان دادم و به این شکل بود که برنامه ویتامین خ متولد شد.»
حالا یکسال و چندماهی است که از آن روز میگذرد و وحید اسلامی با تلاشی که داشته توانسته مجری یکی از برنامههای تلویزیون بشود به همین خاطر او میتواند به عنوان یکی از جوانترین مجریان تلویزیون برای علاقهمندان به هنر اجرا و مجریگری از فوت وفن کار و ورود به دنیای مجریگری بگوید.
قانون ۲۰*۸۰
« در بحث اجرا، اولین و مهمترین مسئله، داشتن استعداد است. اگر شما مطمئن هستید که درکار اجرا استعداد دارید دست به کار شوید. اما هیچ وقت قانون۲۰*۸۰ را فراموش نکنید.
طبق این قانون، شما میتوانید با ۸۰ درصد انرژی به ۲۰ درصد آن چیزی که میخواهید برسید و یا اینکه با ۲۰ درصد انرژی به ۸۰ درصد آن چیزی که میخواهید برسید. این تفاوت دانشگاه و محیط کار است. برای مجری شدن دو راه پیش رویتان دارید، میتوانید ازطریق دانشکده به علم مجریگری دست پیدا کنید که البته این راه سختی است و باید زحمت زیادی بکشید و از طرفی وقت زیادی را صرف کنید .
راه دوم این است که درکلاسهایی که آموزشگاهها زیر نظر وزارت ارشاد در خصوص مجریگری برگزار میکنند شرکت کنید. البته من راه دوم را پیشنهاد میدهم و به نظرم با این کار زودتر به نتیجه میرسید.»
ناامید نشوید
در کارهای هنری نا امید نشدن خیلی مهم است چون معمولا چند سال اول در خیلی از مسائل ممکن است ناامیدتان کنند.
اسلامی در این خصوص دو تا توصیهی مهم دارد :«اگر در این کار، امیدتان را از دست بدهید هیچ وقت موفق نمیشوید. از طرفی هیچ وقت علاقهمندی به کارتان را از دست ندهید. من علاقهی زیادی به اجرای مسابقههای بزرگ تلویزیونی، نریشنی و گویندگی تیزر و بازیگری تئاتر دارم و حتما این کارها را انجام میدهم.
مراقب باشید مجری درجه سه نشوید
اگر قصد دارید مجری شوید سعی کنید آنقدر آموزشهایتان را خوب فرا بگیرید که همه شما را به عنوان یک درجه یک بشناسند، یادتان نرود شما به عنوان یک مجری میتوانید خیلی تاثیرگذار باشید. حتی با تکه کلامهایتان.
مثلا در برنامهی ویتامین خ تکیه کلامهایی مثل «برو بریم پرانرژی» و یا« جسارتا لطفا لبخند یادتان نرود» را آنقدر تکرار کردم که حالا تبدیل به تکیه کلامی برای مخاطبان برنامه شدهاست.
درستی فن بیان، نفسگیری دقیق ، بیان درست کلمات، حرکاتهای بدن همه اینها مواردی است که اگر درست اجرا شود خیلی زود تبدیل به یک مجری حرفهای خواهید شد و خواهید درخشید.
منبع
جعفرپاکزاد در همشهری سرنخ