جوانی روستایی از اهالی استان اصفهان در شرایط سخت خشکسالی روستا با کارآفرینی موفق شده در سال بیش از ۳۰ تن گوشت بوقلمون تولید کند.
۱۷ سال خشکسالی پی در پی و بیسابقه در استان اصفهان سبب شد تا تبعات خشکسالی بیش از ۲۳۰ روستای استان را در برگیرد و ۴۴ درصد از جمعیت درگیر خشکسالی شدید شوند.
خشکسالی زندگی ساکنان روستایی را خشکاند و بیکاری آنها را وادار به مهاجرت کرد درحالیکه روستا و روستاییان میتوانند پایگاه اصلی اقتصاد مقاومتی باشند.
از سوی دیگر روند رو به رشد مهاجرت روستاییان به شهرها، هم در مبدأ و هم در مقصد مسائل و مشکلاتی از جمله حاشیهنشینی، بیکاری و آسیبهای اجتماعی را به همراه دارد.
پرورش بزرگترین پرنده خانگی در شرایط خشکسالی
سایه خشکسالی بر روستای برزآباد کوهپایه هم تاریکی انداخته و تنها قنات تأمین آب را کاملاً خشکانده است، روستایی که روزی کشاورزانش با کار و تلاش و کشاورزی در سال بیش از ۱۰۰ میلیون تومان گردش مالی داشتند.
در همین شرایط دشوار مسعود صفری یکی از جوانان روستا به همراه پدرش سعی کردند با استفاده از حداقل فضا و امکانات با پرورش بزرگترین پرنده خانگی درآمدزایی کنند و روستایشان را سرپا نگهدارند.
مسعود صفری این جوان کارآفرین سالن و امکانات لازم را در منزل روستایی خود فراهم کرد و کار را با ۳۰۰ جوجه بوقلمون شروع کرد.
این جوان کارآفرین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با بیان اینکه با توکل به خدا و روحیه انقلابی میتوان به جنگ مشکلات رفت، گفت: با توجه به اینکه قنات روستا خشک شد، من و خانوادهام در تلاش بودیم فعالیتی درآمدزا را جایگزین کشاورزی کنیم که نیاز آبی کمی داشته باشد.
راه اندازی پرورش بوقلمون
وی با اشاره به شروع فعالیت خود، افزود: به این ترتیب با تحقیقات و آموزشهای جهاد کشاورزی منطقه پرورش بوقلمون را راهاندازی کردیم.
صفری با بیان اینکه بوقلمون در مقایسه با گوسفند و دامهای دیگر آب کمتری مصرف میکند، گفت: جهاد کشاورزی هم در راستای تحقق اقتصاد مقامتی ما را حمایت کرد و وام ۳۰ میلیون تومانی اشتغال خانگی را در اختیارمان قرار داد.
وی گفت: معمولاً ۴ ماه طول میکشد تا این پرنده به وزن ایدهآل ۱۵ تا ۲۵ کیلوگرم برسد و درآمدزایی ما از طریق فروش بوقلمونهای آماده برای کشتار است.
این کارآفرین نمونه استان اصفهان موفق شده تعداد بوقلمونها را به هزار عدد برساند و در شرایط سخت خشکسالی روستا سالانه بیش از ۳۰ تن گوشت بوقلمون تولید کند.
پرورش بوقلمون طرحی زودبازده و به صرفه اقتصادی
وی درباره پرورش بوقلمون و تغذیه این پرنده سنگین وزن خانگی گفت: آناتومی و ساختار بدنی این پرنده به صورتی است که استفاده از هورمون سبب فلج شدن آن میشود، به همین دلیل در پرورش بوقلمون گوشتی، از هورمون استفاده نمیشود.
صفری افزود: بوقلمون حدود ۶۵ درصد گوشت سفید و ۳۵ درصد گوشت قرمز دارد و پروتئین و فسفر موجود در گوشت آن حتی از ماهی و میگو هم بیشتر است.
این کارآفرین نمونه استان اصفهان گفت: در تحقیقاتی که داشتم متوجه شدم که سرانه مصرف گوشت بوقلمون در ایران فقط ۳۵۰ گرم است، درحالیکه سرانه مصرف گوشت بوقلمون در آمریکا ۷ کیلوگرم است که لازم است با ترویج و فرهنگسازی سرانه مصرف این گوشت را در کشور بالا برد.
این جوان روستایی ادامه داد: کارآفرینی در این مناطق نیازمند حمایت و پشتیبانی است که در این راه پر پیچ و خم، خانوادهام با تحمل سختیها و کمک در کارهای پرورش بوقلمون من را همراهی کردند.
جوانان از فکر شغل دولتی و پشت میز نشینی بیرون آیند
صفری افزود: این روزها که بیکاری گریبان جوانان را گرفته نباید منتظر نشست تا شاید کارهای دولتی فراهم شود بلکه خود جوانان باید دست به کار شوند و با برنامهریزی مناسب و بر اساس توانمندیهای خود به عرصههای کارآفرینی وارد شوند تا ضمن موفقیت در مسیر خودکفایی شخصی سبب کاهش روند مهاجرت هم باشند.
وی به جوانانی که قصد دارند در این راه قدم بردارند توصیه میکند که در درجه اول باید در این زمینه تحقیق و به مزرعههای فعال در استان خود مراجعه کنند و از نزدیک با نحوه کار آشنا شوند، از همه مهمتر شناخت بازار و بازاریابی را در برنامه خود قرار دهند.
به گزارش تسنیم، با توجه به شرایط اقتصادی کشور، امروز بیش از هر دوره دیگر به کار و کارآفرینی نیاز است و مسئولان با حمایتهای آموزشی، حمایتهای مالی در قالب وامهایی با سود کم یا تضمین خرید محصولات و پیدا کردن بازار فروش میتوانند به کارآفرینان کمک شایانی کنند و در راه اقتصاد مقاومتی گامهای مؤثری بردارند، چرا که وقتی تولیدات بالا میرود بنیه اقتصادی و سطح اشتغال بالا میرود و این یعنی چرخ اقتصاد با دستان جوانان ایرانی به گردش درمیآید.
منبع: تسنیم