قناد یا همان قنادباشی که کمی پیشتر از زمانه ما میگفتند، شغلی کاملا تخصصی و البته مبتنی بر مهارت است؛ مهارتی که طی سالها تجربه به دست می آید و البته دستمزدهای قابل توجهی هم نصیب صاحبان این مهارت می کند. دستمزد قنادها بسته به میزان مهارتشان و اینکه در چه شاخههایی از شیرینی پزی تخصص داشته باشند، متفاوت است.
مثلا استادکارهای زولبیا و بامیه که در ماهی ویژه ای فروش بالایی دارند بین ۴.۵ تا ۷میلیون تومان است. بنابه اطلاعات موجود از هر ۱۰۰نفر شیرینی پز تنها یک استاد زولبیاریز وجود دارد. دستیاران این استادان نیز معمولا بین ۲ تا ۲.۵ میلیون تومان دستمزد دریافت می کنند. البته این شغل سختیهای زیادی دارد که یکی از این سختیها کارکردن در کنار گرمای بالای ۸۰ درجه سانتیگراد است.
اکثر کسانی که وارد این حرفه می شوند بیش از سه روز دوام نمی آورند و کار را ترک میکنند اما اگر کسی بتواند مقاومت کند بعد از حدود پنج تا هفت سال شاگردی، خودش استاد میشود. این حرفه آموزش رسمی ندارد و شیوه آموزش در آن به صورت استاد و شاگردی است. قابل ذکر است که این حرفه جوان پسند بوده و معمولا شاغلان آن و استادان زولبیا و بامیه پز نیز حداکثر ۴۰سال سن دارند.
یکی از دلایل آن هم این است که این کار توان بدنی بالایی لازم دارد. در میان قنادان اساتید کیک پز بالاترین دستمزدها را یعنی بین ۳ تا ۱۰میلیون تومان در ماه دریافت میکنند. همچنین براساس اطلاعات سایت ایندید، شاغلان قنادی در آمریکا سالانه بین ۲۰هزار تا ۵۸هزار دلار درآمد دارند.
منبع: