تولید و صادرات ماکارونی کاری پول‌ساز حتی در مقیاس کوچک

پولدارشو:

 

تولید ماکارونی جزو کسب و کارهایی است که آینده خوبی دارد. حتی اگر شبیه «نبی الله نوری نسب» از یک کارگاه کوچک با یک فولکس سبز رنگ کارتان را شروع کنید.

البته رسیدن به موفقیت به شرطی است که بتوانید از پس شکست­ها هم بر بیایید. در این راه تا رسیدن به موفقیت ممکن است موانعی هم داشته باشید اما رسیدن به آن کار سختی نیست.

این کسب و کار فوت و فن­هایی هم دارد که می­توانید آن را لا به لای صحبت­‌های یک تولید کننده بزرگ ماکارونی پیدا کنید و با راه‌­اندازی کارگاه و بعدها کارخانه‌­ی تولید ماکارونی وارد عرصه­‌ی صادرات هم بشوید.

سی و چند سال پیش ماکارونی یک ماده­‌ی غذایی تازه وارد به سبد  غذایی ایرانیان به حساب می­‌آمد، چطور در آن زمان تصمیم گرفتید وارد این کسب و کار بشوید؟

علاقه‌­ی من به تولید ماکارونی بر می­گردد به سال­هایی که یک مغازه تهیه غذای کوچک داشتم.

در آن زمان رستورا‌ن‌ها و تهیه غذاها، ماکارونی سرو نمی­کردند و مردم هم با این ماده­‌ی غذایی آشنایی چندانی نداشتند به همین دلیل خط تولید ماکارونی بزرگی هم در کشور وجود نداشت و کمتر کسی این غذا را می­شناخت.

در آن شرایط می‌شود گفت که ما از زیر صفر شروع کردیم. آن زمان برای تولید ماکارونی، تکنولوژی صد سال گذشته‌­ی ایتالیا در ایران اجرا می­‌شد من هم چون خیلی به این ماده­‌ی غذایی علاقمند بودم با خرید یک دستگاه کوچک و قدیمی، کار تولید ماکارونی را در یک زیرپله‌­ی کوچک شروع کردم و کم کم آنقدر پیشرفت کردیم و بزرگ شدیم تا همان کارگاه کوچک شد یک کارخانه­‌ی بزرگ تولید ماکارونی.

اگر کسی بخواهد در این روزها ، شبیه آن سال­‌های شما از زیر صفر تولید ماکارونی را شروع کند باید چه کار کند؟

تمام فوت و فن­‌های این کار از اطلاعات شما درباره­‌ی تولید مواد غذایی شروع می­‌شود، اطلاعاتی که مرتب باید به روز شوند تا از دستگا‌‌ه‌­ها و تجهیزات صد سال پیش استفاده نکنید. در کنار این موضوع، باید سرمایه‌­ی اولیه برای خرید زمین و دستگاه­های تولید ماکارونی را هم داشته باشد تا بتوانید شروع کنید این روزها مثل قدیم دیگر نمی­شود با دست خالی کاری مانند تولید ماکارونی را شروع کرد و موفق شد. باید یا جیب­تان پر باشد یا ذهن­تان.

سرمایه­‌ی اولیه برای این کار، بستگی به گستردگی کار شما دارد که رقم آن از چند میلیون تومان شروع می­شود و به چند میلیارد تومان می­رسد. بعد از این­که اندازه‌­ی کسب و کار و سرمایه­‌تان مشخص شد وارد مرحله­‌ی بعدی کار یعنی گرفتن مجوز می‌شوید.

بعد از گرفتن مجوز اولین و اساسی‌­ترین اقدام در تولید ماکارونی چیست؟

تبلیغات. زمانی که من کارم را شروع کردم مصرف ماکارونی در ایران بسیار کم بود. وارد شدن به این حیطه برای من یک ریسک بزرگ به حساب می­آمد برای همین خودم به تنهایی شروع به تبلیغات درباره‌­ی مصرف ماکارونی کردم ،حتی طرز تهیه­ی آن را هم به خریدارانم آموزش می­دادم، در آن زمان با فولکس سبز رنگم در خیابان‌ها راه می­افتادم تا کارم را تبلیغ کنم. از رستوران­ها گرفته تا سوپر مارکت­ها شروع به فروختن ماکارونی­هایم می­کردم. این روزها با این­که ماکارونی یکی از رایج­ترین غذا­ها در ایران محسوب می­شود اما باز هم تبلیغات از مهم­ترین عناصر این شغل به حساب می­آید.

این روزها آن­قدر تولیدات ماکارونی گسترده شده که برای فروش آن باید مهارت خاصی داشت. اما در هر صورت اگر این مهارت را داشته باشید و بدانید از کجا و چطور باید وارد تبلیغات شوید پیشرفت خواهید کرد.

اولین و موثرترین تبلیغ همان بسته بندی جذابی است که شما می­توانید برای محصول­تان طراحی کنید. برای همین ، در راهی که پیش رو دارید حتما باید از یک طراح و گرافیست خلاق و خبره کمک بگیرید. راه­‌های دیگر هم برای تبلیغات هست، از جمله فضای مجازی که این روزها خیلی طرف­دار دارد. بعد از آن، شما باید سعی کنید همیشه «اولین» باشید.

چه کار کنیم که اولین باشیم؟

در تولید ماکارونی اگر ابتکار عمل به خرج بدهید موفق می­شوید. ماکارونی یک ماده­ی غذایی است که شما می­توانید با خلاقیت خاص خودتان ، از آن  هزار نوع ماده غذایی دیگر بسازید. البته تولید هرکدام از این مواد غذایی ، مجوز خاص خودش را می­خواهد اما باعث می­شود کارتان رونق بگیرد.

شما می­توانید به ماکارونی طعم­‌های مختلف اضافه کنید و برای یک بار هم که شده این ریسک را بپذیرید تا ببینید موفق می­شوید یانه. شما حتما باید در این شغل، متفاوت با دیگران فکر کنید چرا که رمز موفقیت در تولید ماکارونی، متفاوت بودن است. آن­وقت از یک ماده غذایی ساده یک غذای جدید و خوشمزه برای مردم درست کرده­اید.

 مواد اولیه ماکارونی از کجا تهیه می شود؟

ماده اولیه­ی تولید ماکارونی، آرد است و یک نوع پروتئین گندم به نام گلوتن. پیدا کردن آرد خوب، از وظایفی است که یک تولید کننده ماکارونی بر عهده دارد. اگر این دو ماده را در کنار یک دستگاه خوب تولید ماکارونی داشته باشید می­توانید یک کارگاه تولید ماکارونی راه بیندازید. البته اگر آرد خوب در بازار پیدا نکردید باید گندم خریداری کنید و در یک جای مطمئن آن را آسیاب کنید تا محصول لذیذی به دست بیاورید.

برای راه اندازی یک کارگاه یا کارخانه تولید ماکارونی از نقطه صفر چه باید کرد؟

اولین مرحله خرید دستگاه است ، این دستگاه‌ها انواع مختلفی دارند مثلا برای راه اندازی یک کارگاه کوچک، دستگاه­‌های کوچک ساخت ایران کفایت می­کند اما اگر بخواهید کارخانه راه اندازی کنید باید بگویم که بهترین کار این است که دستگاه­‌ها را از ایتالیا وارد کنید .

مرحله بعد استخدام نیروی کار حرفه ای است البته این روزها دستگاه‌­های تولید ماکارونی آن­قدر پیشرفته هستند که نیازی به دخالت نیروی انسانی ندارند اما شما باید برای قسمت­‌های مختلف از جمله بسته بندی، طراحی، بازاریابی و فروش، افرادی را استخدام کنید .

سود در این کار به چه مسائلی بستگی دارد؟

سود کارهای تولیدی بستگی به پشتکار و صبر شما دارد، در این کارها شما نباید انتظار سود زیاد در مدت زمان کم را داشته باشید. در کار تولید ماکارونی شما باید صبور باشید.

البته یکی از نکات مثبت این کار، سوخت نرفتن سرمایه­تان است. اگر دست از تلاش نکشید و با هر اتفاقی نا امید نشوید، هیچ وقت ورشکست نخواهید شد. به علاوه اگر کسی می­خواهد در این کسب و کار سود کند، باید محصولاتش را با کیفیت بالاتر و البته قیمت پایین تر از سایر رقبا بفروشد. اگر قانع باشید و سختی­ها  را بگذرانید موفق می­شوید و به سود دهی می­رسید.

البته معمولا این کسب و کار از یک کارگاه کوچک گرفته تا کارخانه­‌ای بزرگ، انتظارات تولید کننده را در خصوص سودآور بودن برآورده می­کند.تنها باید دست از بلند پروازی بردارید. این کار کسی را یک شبه پولدار نمی­کند اما می­تواند کسب و کاری مناسب برای آن­هایی باشد که می­خواهند یک شغل درست و حسابی برای خودشان راه بیندازند.

چه طور باید برای کارگاه تولید ماکارونی مجوز بگیریم؟

یک سال تا مجوز

برای راه اندازی یک کارگاه یا کارخانه­‌ی تولید ماکارونی، باید مجوز‌های لازم را بگیرید و مجوز شما بستگی به اندازه­‌ی کسب و کارتان دارد. آن زمان که من می­خواستم برای کارگاهم مجوز بگیرم به سازمان مشاغل و صنایع کوچک مراجعه کردم و مجوز گرفتم. اما اگر کسی از اول کار می­خواهد کارخانه تاسیس کند باید سراغ  وزارت صنایع و معادن برود.

اما با وجود اصول کلی، بحث مجوز در تولید ماکارونی، شهر به شهر تفاوت دارد. اگر این کارگاه بخواهد در شهرستان­هایی به غیر از تهران تاسیس شود، مجوزهایی هم از شهرداری و یا دفتر وزارت صنایع و معادن در همان شهرستان گرفته می­شود اما به طور کلی متولی این کار وزارت صنایع و معادن است. این سازمان میزان تولید شما را بررسی می­کند و بر این اساس برایتان مجوز کار صادر می­شود.

اما کار مجوز­ها در این جا تمام نمی­شود. برای تولید مواد غذایی باید پروانه­‌ی ساخت و پروانه بهداشت هم صادر شود. باید وزن، بسته‌­­بندی و شکل محصول شما ثبت شود و اداره­‌ی بهداشت این محصول را تایید کند. با این وجود ، شما باید باز هم حواس­تان باشد اگر خودتان پروانه‌­ی ساخت و بهداشت را گرفته‌­اید مواد اولیه­‌ای هم که خریداری می­کنید هم باید این مجوز­ها را داشته باشند. از تمام این­ها گذشته، مجوز تولید هر محصول در کارخانه ماکارونی با تولید محصول دیگر فرق دارد.

برای مثال اگر می­خواهید در کنار ماکارونی، تولید رشته را هم داشته باشید باید برایش­ مجوز جداگانه‌ای بگیرید. تولید ماکارونی­‌های طعم دار و دیگر محصولات هم از این قاعده مستثنی نیستند. برای همین برای کارگاه­‌های کوچک که یک نوع محصول تولید می‌­کنند مجوز ها سریع­تر صادر می­‌شود. در کارخانه‌­های بزرگ برای گرفتن این مجوز باید صبور باشید که در کمترین حالت یک سال طول می­کشد تا این مجوزها به دست شما برسد.

صادرات ماکارونی این روزها خیلی روی بورس است و می­تواند منبع در آمد خوبی برای تولید کنندگان ایرانی باشد.

سود پنجاه درصدی از صادرات ماکارونی

وقتی یک تولید کننده موفق ماکارونی شدید و خواستید درآمد بهتر و بیشتری داشته باشید می­توانید وارد حوزه ی صادرات شوید، کاری که در آن به خوبی از شما حمایت می‌­شود، بازار خوبی دارد و برای انجام دادنش معاف از مالیات هستید.

این روزها شرکت­‌های ماکارونی سازی زیادی از جمله کارخانه نبی الله نوری نسب، صادرات ماکارونی به کشورهای همسایه از جمله عراق و افغانستان را انجام می­دهند و در آمد خوبی هم از این راه دارند:« صادرات، یک موضوع بسیار مهم در تولید ماکارونی است. اگر شما یک کارخانه داشته باشید می­توانید دست به صادرات بزنید. محصولات ماکارونی به خاطرافزایش تقاضا در سالهای اخیر یکی ازبهترین محصولات دربازار برای خرید و فروش هستند و این فرصت مناسبی است که به سود دهی بالایی دراین شرایط دست پیدا کنیم. در صادرات عمده مواد غذایی به خصوص ماکارونی باید قیمت­های شما مناسب باشد تا تجار کشور­های همسایه را جذب کند. بعد از آن شما می­توانید روی سود سالانه صادرات هم حساب باز کنید. سودی که می­تواند حتی تا پنجاه درصد هم برسد.»

­

منبع

گلسا سادات بحری در همشهری سرنخ

 

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.