کارآفرین موفق استان فارس پس از یک دوره شکست موفق شد بازارهای دنیا را میزبان محصول خود کند.
حتما شما هم قصه افراد موفق را زیاد شنیدهاید، آدمهایی که از صفر شروع کردند و امروز بر قلههای موفقیت ایستادهاند اما در این مسیر با سختیها و گاه شکستهای زیادی همراه بوده، مواردی که چندان دیده یا گفته نمیشود اما برای رسیدن به موفقیت ناگزیر از شکست هستیم.
شکست یا به تعبیر عمار مصلح کارآفرین موفق استان فارس هزینه تجربه، تا تجربه کسب نشود تا ناهمواریهای مسیر حس نشود رسیدن به موفقیت بیمعنا است و این موضوعی است که این کارآفرین در گفتوگو با تسنیم به آن اشاره میکند.
عمار مصلح
عمار مصلح کارآفرین موفق استان فارس در شهرستان استهبان است که با استفاده از انجیر موفق شده محصولاتی نظیر کلوچه و شربت تهیه کند و امروز نه تنها در بازار استان فارس و دیگر استانها که بازار برخی از کشورها نیز محصولات فرآوری شده انجیر وی را میشناسند.
شکستی که مقدمه موفقیت شد
کارآفرین موفق استان فارس در گفتوگو با تسنیم به تشریح کار و فعالیتش پرداخت و اظهار داشت:
از سالهای ۸۶ تا ۹۰ که علیرغم تلاشی که کرده بود اما موفق نشد و در سال ۹۰ به ناچار عدم فعالیت خود را اعلام کرد. مصلح دست از تلاش برنداشت و سال ۹۵ دوباره فعالیت خود را از سر گرفت و از آن سالها با عنوان هزینه تجربه یاد میکند.
به گفته این کارآفرین موفق در طول ۵ سالی که عدم فعالیت خود را اعلام کرده بود، روی نقاط ضعفش از جمله کم تجربگی و دانش فنی کار کرده و دوباره پرتوان از سال ۹۵ کار خود را آغاز کرده است.
کارآفرینی
وی میگوید: در ۵ سالی که عدم فعالیت داشتم، روی دانش فنی بسیار کار کردم و سعی کردم در مقیاس آزمایشگاهی فرمولاسیون محصولات را به دست آورم و قبل از صنعتی شدن مشکلات دور اول فعالیت را برطرف کنم.
مصلح سرمایه اولیه شروع کارش را ۱۰۰ میلیون تومان در سال ۹۶ عنوان میکند که با حمایت بسیج سازندگی موفق شده این سرمایه را تهیه کند و در مقیاس کارگاهی کار را شروع کرده و امروز آن کارگاه در حال تبدیل شدن به یک کارخانه است.
تولیدکننده
این کارآفرین موفق استان فارس در توضیح موانع کار از قوانینی سخن میگوید که دست و پاگیر هستند و به تعبیر وی گاه “تولیدکننده را به سمت دره سوق میدهند”.
وی یکی از مشکلات کار را هزینههای تولید در شروع کار میداند و معتقد است که از همان ابتدا حضور در شهرک صنعتی هزینهبردار است. مصلح میگوید: در مرحله دوم شروع کار از مقیاس کارگاهی استفاده کردم چرا که حضور در شهرک صنعتی هزینههای زیادی داشت.
بازارسنجی گام اول تولید
این کارآفرین موفق استان فارسی اکنون به فکر تهیه دیگر محصولات از انجیر فرآوری شده است و اعتقاد دارد که تولیدکنندهای میتواند موفق باشد که ابتدا بازارسنجی کند.
به گفته وی مشکل بزرگ بسیاری از کارآفرینان و تولیدکنندگان این است که براساس سلیقه یا علاقه اقدام به تولید میکنند اما بازار خوبی پیدا نمیکنند در حالی که قبل از تولید باید نیاز بازار را سنجید.
صادرات
مصلح در حال حاضر برای ۸ تا ۱۰ نفر به صورت مستقیم و برای حدود ۲۰ نفر اشتغالزایی غیرمستقیم داشته که پس از شروع بهکار کارخانه این تعداد در مرحله نخست دو برابر و در مراحل بعد بیشتر میشود.
وی از سفارش صادرات از برخی کشورها نظیر کشورهای همسایه، آسیای شرقی و اروپا سخن میگوید و از مسئولان میخواهد که با کم کردن پیچ وخمهای اداری موانع را از مقابل پای تولیدکننده بردارند.
موانع تولید سد راه کارآفرینان
این کارآفرین موفق استان فارس از طرحی سخن میگوید که بر مبنای آن صدور مجوزات تسهیل میشود. به گفته مصلح در حال حاضر تولیدکننده باید شرایط را فراهم کند و بعد از آن سراغ مجوز برود که همین امر هم هزینه اضافی برای تولیدکننده دارد و هم اینکه طولانی شدن روند دریافت مجوزات سبب مشکلات بیشتر و دلسردی میشود.
وی میگوید: طرحی وجود دارد که به صورت موقت به تولیدکننده مجوز داده میشود و تولیدکننده باید در آن مدت زمان تعیین شده هم تولید کند و هم روال دریافت مجوز دائمی را طی کند که اگر این طرح به تصویب برسد بسیاری از مشکلات برطرف میشود.
اشتغالزایی
مصلح از نمایندگان مجلس درخواست میکند که این طرح را پیگیری کنند تا به سرانجام برسد و یکی از موانع بر سر راه تولید برداشته شود، موضوعی که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز است.
کارآفرینی واژهای بسیط و ساده اما در عین حال بسیار پیچیده است و مسیری پر پیچ و خم دارد و آنان که این مسیر را طی کردند الگوهای خوبی برای کسانی هستند که میخواهند در این مسیر گام بردارند. قطعا معرفی آنها سهمی کوچک در اشتغالزایی است.
منبع: تسنیم