دراین مطلب آمده است: اقتصاد مقاومتی واژه ای گهربار و ارزشمند است که مقام معظم رهبری بارها درباره آن سخن گفته و بر اجرایی شدن آن تاکید فرموده اند.
با توجه به جایگاه اقتصاد مقاومتی و تاثیر آن بر رفع مشکلات اقتصادی کشور و رفع بیکاری موجود در جامعه انتظار می رود هر کس در حد توان خود در این راستا گام بردارد.
در حالی که هر روزه شمار زیادی از افراد برای دستیابی به مشاغل دولتی به هر دربی می کوبند تا شاید گره بیکاری آن ها گشوده شود افراد توانمند و کوشای بسیاری وجود دارند که تنها با اراده و خلاقیت نه تنها برای خود بلکه برای دیگران هم ایجاد اشتغال کردند که در این بین می توان به رها فرنام بانوی سیستانی اشاره کرد که در گروهی ۴۰ نفره برای خود و بانوان دیگر ایجاد اشتغال کرده است.
احیای فرهنگ بومی مهم ترین هدف کارآفرین سیستانی
کار آفرین سیستانی خود را زهرا (رها) فرنام ۲۴ساله و دارای مدرک کارشناسی مدیریت بازرگانی معرفی می کند.
فرنام به خبرنگار اوشیدا گفت: به طور کاملا اتفاقی حدود دوسال و نیم قبل با دوستانی از شورای کتاب کودک که از تهران آمده بودند با کارهای صنایع دستی و فرهنگ بومی خودمان آشنا شدم به طوری که قبل از آن به هیچ عنوان احساس نزدیکی با این مسائل را نداشتم اما بعد از توجیه شدن توسط آنان مبنی بر اینکه حفظ فرهنگ بومی منطقه از چه جایگاهی برخوردار است به این سمت و سو کشیده شدم.
وی با بیان اینکه با توجه به اینکه مدرک تحصیلی من مدیریت بازرگانی است توانستم تا حدود زیادی این کار را مدیریت کنم، افزود: درآمد من فقط فروش تولیدات خود و سهم بازاریابی فروش محصولات دیگر تولید کنندگان کار گروه است و غیر از این کار جای دیگری اشتغال به کار ندارم.
فرنام ادامه داد: شاید من و سایر کسانی که باهم در یک گروه کار می کنیم گاهی کم درآمد باشیم اما از اینکه بیکار باشیم خیلی بهتر است به خصوص اینکه ما در جهت احیای فرهنگ بومی منطقه تلاش می کنیم و از آن جایی که این کار هم دارای ارزش معنوی و هم ارزش مادی مکمل است ادامه روند کاری را ارزشمند تر کرده است.
موانع بسیاری بر سر راه کارآفرینان است
کارآفرین سیستانی عنوان کرد: در حال حاضر با ۲۰ نفر به طور مستقیم که عضو گروه رسمی ما هستند و حدودا ۲۰ نفر غیر مستقیم که خارج از گروه رسمی و تولید کننده هستند همکاری دارم.
فرنام افزود: موانع پیش روی جوانان به ویژه کارآفرینان زیاد است اما با درایت، تلاش و حمایت مادی و معنوی مسئولین خیلی از کارها را می توان پیش برد.
وی تصریح کرد: پیشنهادات بسیاری برای از بین بردن موانع کاری دارم که در این راستا ادارات با خرید از تولید کنندگان محلی و تهیه سفارش خود از مردم باعث تقویت اقتصاد و گردش چرخه تولید می توانند شوند.
فرنام تاکید کرد: دوستان تولیدکننده حاضر در گروه بسیار توانمند و دارای هنرهای ارزشی به روز هستند بنابراین ادارات می توانند در مراسم تجلیل از کارمندان یا سوغات مهمانان خود از تولیدات گروه های محلی که در زمینه های مختلف فعالیت می کنند بهره برداری کنند و باعث تقویت این گونه گروهها شوند و یا با در اختیار قرار دادن نمایشگاههای رایگان و ایجاد بازار فروش در خارج از استان می توانند تسهیلگر این ماجرا باشند.
صنایع دستی و مواد غذایی سیستان را به سایر نقاط کشور معرفی می کنیم
وی همچنین گفت: تقریبا گروهی خود ساخته هستیم و اکثر هنرها و تولیدات گروه از مرحله آموزش تا فروش برعهده خود اعضای گروه است اما میراث فرهنگی و به تازگی دفتر امام جمعه شهر علی اکبر و شهرداری شهر نیز در برخی امورات حمایت معنوی خود را از ما دریغ نکردند.
بانوی کارآفرین خاطرنشان کرد: توصیه من به جوانان عزیز این است که همیشه دنبال شغل های دولتی نباشند چرا که جامعه امروز ما نیاز به کارآفرین و تولید کننده دارد، راهی که ما در پیش گرفتیم سخت است اما نتیجه آن هر چند کم باشه اما ارزش معنوی بالایی دارد چون در حال حاضر علاوه بر اینکه ایجاد شغل برای خود کرده ایم،
صنایع دستی و مواد غذایی سیستان را نیز به استان های دیگر و حتی خارج از کشور معرفی میکنیم و این خود به احیای فرهنگ و نام آور شدن سیستان کمک شایانی می کند و باعث می شود که سیستان هم چون دیگر مناطق بین دیگر اقوام کشور شناخته و معرفی شود.
درخواست از مسئولین
فرنام ابراز کرد: درخواست من از مسئولین این است که با ایجاد محیط آموزش رایگان و یا در اختیار قرار دادن نمایشگاه ها و ایجاد بازار فروش یا دادن وام بی بهره به گروههای مردمی که خودساخته هستند و هیچ حامی مالی و معنوی ندارند کمک شود تا بتوانند در کنار هم باعث ایجاد شغل شوند.
با داشته های خود ایجاد کسب و کار کرده ایم
کارآفرین سیستانی ادامه داد: چون گروه ما تا به حال هیچ حامی نداشته و تمام اشتغالزایی ها توسط خود گروه انجام شده بر این باور هستیم که با داشته های خود تولید و ایجاد کسب و کار کنیم مثلا تولید مواد غذایی مانند کشک و آچار را همه بلد هستیم و خب به طبع با هزینه کم در کنار هم می توانیم تولید کنیم.
وی تاکید کرد: اگر برای انجام امور نیاز به آموزش و پرداخت هزینه بود چند نفر را برای آموزش می فرستیم و با پرداخت هزینه آموزش کمتر به این چند نفر این دانش در گروه تولیدی پخش می شود که هم باعث می شود هزینه آموزش دوستانی که اول رفتند آموزش دیدند جبران شود و هم بقیه با پرداخت یک سوم شهریه آن هنر را با کمترین دغدغه یاد گیرند.
ثبت شرکت و برند مهم ترین برنامه آینده خواهد بود
این کارآفرین سیستانی ابراز کرد: تاکنون وام دریافت نکردیم اما اگر وام بی بهره یا کم بهره تعلق می گرفت قطعا پیشرفت بیشتری را شاهد بودیم چون واقعا مردم ما توانمند هستند اما از لحاظ مالی و شناخت استعداد و توانایی ها تقویت نمی شوند.
فرنام با بیان اینکه مهم ترین برنامه آینده ثبت شرکت و برند کردن محصولات است، بیان کرد: هدف من ایجاد شغل و در کنار آن احیای فرهنگ سیستان است که خدا را شکر هر چند حمایت های خیلی کمی به ما شده اما احساس می کنیم باز هم نسبت به شرایط و موقعیتی که داشتیم، موفق بودیم.
وی تصریح کرد: چون گروهی کار می کنیم و حامی مالی هم نداشتیم هر کدام مبلغی پول گذاشته و کسب و کاری را شروع می کنیم بنابراین هر نفر در هنرها و مشاغل مختلف از ۵۰ هزارتومان شروع کرده به طوری که اول مشاغل کم هزینه و بعد با فروش محصولاتمان کم کم بقیه رشته هایی که هزینه بیشتری نیاز دارد، درآمد عایدی حرفه قبلی را صرف یادگیری و تولید حرفه جدید می کنیم و در کنار هم فعالیت ها را گسترش می دهیم.
تلاش
فرنام اظهار کرد: امیدوارم دوستان و همشهریان عزیز از پیله تنهایی که دور خود تنیده اند خارج شوند و با تابش خورشید زندگی تحقیق کنند با توجه به استعداد و موقعیت زندگی و میزان سرمایه ای که دارند کسب و کاری را رونق دهند و اگر تنهایی نمی توانند چند نفری در کنار هم متحد شوند و شروع به کار کنند خداوند هم قطعا همراه تلاشگران است.
گفتنی است؛ این کارآفرین سیستانی تولید کننده مواد غذایی(کشک زرد، آچار، کشک سفید، روغن حیوانی، بلدرچینو جوجه محلی) و صنایع دستی(عروسک سیستان’لعبتک’، خامه دوزی، سیاه دوزی، سوزن دوزی، توتن، جام انیمیشن، فرش سیستانی، تابلو فرش ابریشمی، کیف چرم دوزی، چهل تکه دوزی و …..) است.
منبع: http://www.irna.ir