در ادامه قصد داریم پیشنهادات عملی را در این زمینه ارائه دهیم که به پیشرفت استارتاپ شما کمک میکند، ضمن آن که میتوانید همزمان به نقشهای مهم دیگر خود در خانواده یا به عنوان کارفرما بپردازید. در حقیقت، این پیشنهادات فوقالعاده ارزشمند هستند، حتی اگر به کار تمام وقت خود متعهد هستید.
۱۲ ترفندی که تضمین میکند شما کارآفرین پاره وقت موفقی خواهید شد:
۱- یک همبنیانگذار پیدا کنید که بتواند در متعادلسازی کارها به شما کمک کند
دو همبنیانگذار، که هردو پاره وقت کار میکنند، بسیار بهتر از یک بنیانگذار تمام وقت است. شما هر دو به مهارتهای تکمیلی، بحث در مورد راهکارهای جایگزین و انگیزه دادن به یکدیگر نیاز دارید، اینها از جمله کارهایی است که به تنهایی امکانپذیر نیستند. هنوز هم به یک نفر نیاز است که تصمیمگیرنده نهایی باشد.
۲- در یک برنامه زمانبندیشده، زمان و روزهای کار کردن با تیم را برای استارتاپ مشخص نمایید
راهاندازی استارتاپ کار دشواری است، و اداره آن مستلزم نظم و انضباط خاصی میباشد. پاره وقت کار کردن به معنی بیمقصد و نامنظم کار کردن نیست. زمانهای منظمی را در آخر هفتهها یا شبهای بخصوصی در هفته تعیین کنید که با تیم کاری خود ملاقات داشته باشید و فقط و فقط روی پیشبرد استارتاپ خود تمرکز نمایید.
۳- در «نه» گفتن به دوستانتان مصممتر باشید
مدیریت زمان برای شما بسیار حائز اهمیت است. اطرافیانتان از اضافه کردن یکسری کارها به برنامه زمانبندی شما لذت میبرند، و با این کار لیست وظایف خود را سبکتر میکنند. مهم این است که یاد بگیرید بدون بهانهتراشیهای طول و دراز و ناله و شکایت از این که چقدر گرفتار و مشغول هستید، بگویید “نه”. هرگز نمیتوانید دیگران را راضی کنید، پس از همان اول در مورد اولویتهایتان صادق باشید.
۴- رویدادهای مهم را تعیین کنید و بسیار به آنها توجه داشتهباشید
کارمندان پاره وقت به راحتی بهانهتراشی میکنند که اولویتهای دیگر موجب میشوند تا آنها رویدادهای مهم را از دست بدهند، اما توجه داشته باشید که نتایج و معیارهای قابل پیشبینی در این شیوه کاری برای کارمندان پاره وقت بسیار مهمتر از کارمندان تمام وقت است. از قانون ۲۰/۸۰ برای بالا بردن بهرهوری استفاده کنید- یعنی ۸۰ درصد نتیجه از ۲۰ درصد تلاش متمرکز شده حاصل میشود.
۵- ایده کسب و کاری را انتخاب کنید که ثبات طولانیتری داشتهباشد
برخی ایدههای استارتاپ به مدهای زودگذر و سریع وابسته هستند، یا رقبای زیادی دارند که در یک بازار محدود با هم در ستیزاند. شما نمیتوانید به اندازه یک کسب و کار تمام وقت سرعت لازم برای برنده شدن در این عرصهها را داشته باشید. از سوی دیگر، اگر فناوری جدید و حق ثبت اختراع آن را در اختیار داشته باشید، زمان بیشتری برای راست وریست کردن کارها خواهید داشت.
۶- در مورد رقبا تحقیق کنید
محصولات و سرویسهای رقابتی موجود در بازار را به دقت بررسی نموده و خود را در صدر تحولات و پیشرفتهای رقبای خود قرار دهید. یک راه برای انجام این کار، تنظیم هشدار گوگل (Google alert)است که به صورت آنلاین آخرین اطلاعات مربوط به رقبا را در اختیارتان قرار میدهد.
۷- سود کسب و کارتان را پسانداز کنید
هرگاه سودی از کسب و کار عایدتان شد، آن را در بانک پسانداز کنید چون بعدها به آن نیاز پیدا خواهید کرد تا به کسب و کارتان رونق ببخشید، شاید با دیدن عدد و رقمها تحریک شوید و انگیزه پیدا کنید. البته در موارد ضروری هم میتواند کمک کار شما باشد.
۸- صبور و شکیبا باشید
اگر کسب و کارتان آنطور که انتظار داشتید، پیش نرفت و ترقی نکرد باید صبور باشید. چون این یک کار پاره وقت است و شما آن را در زمان آزاد خود انجام میدهید، پس نتیجه متفاوتی نسبت به کار تمام وقت شما دارد. به تلاشتان ادامه دهید و منتظر بمانید.
۹- تعیین اهداف و مقاصد انعطافپذیر
شما با موانع و مشکلات بزرگ و زیادی روبرو میشوید و مجوز تمام وقت هم برای حل و برطرف کردن آنها ندارید. پس به دلیل شرایطی که در آن قرار دارید از انعطافپذیری اهداف و مقاصدتان مطمئن شوید. به خودتان زیاد سخت نگیرید.
۱۰- خود را برای سفر طولانیتر برای رسیدن به موفقیت آماده کنید
ست گادین (Seth Godin) میگوید زمان متوسط برای رسیدن به موفقیت یک شبه در یک استارتاپ، شش سال است؛ حتی اگر تمام وقت کار کنید. همانند هر راهکار دیگری در استارتاپها، اولین نسخه راهکار به احتمال زیاد با اشتباه همراه است و نیاز به تغییر یا اضافه کردن یک یا چند فاکتور اصلی دارد. یاد بگیرید به دنبال نشانههای کوچک موفقیت باشید تا انگیزه همچنان در شما حفظ شود.
۱۱- شبکهسازی کنید
شبکهسازی میتواند سرمایهگذار جدید، کارمند فوقالعاده، مشتری جدید یا یک مربی خارقالعاده برای شما به همراه داشته باشد. در رویدادهای صنعتی و استارتاپ حضور پیدا کنید. لینکدین میتواند ابزار قدرتمندی باشد که به شما در شبکه سازی کمک میکند، بنابراین مطمئن شوید که شما و شرکتتان پروفایلهایی در لینکدین داشته باشید و دائماً ارتباطهای جدیدی را اضافه کنید. وقتی کسی شما را در گوگل سرچ میکند، پروفایل لینکدین شما به طور معمول در بالای نتایج جستجو ظاهر میشود، پس اولین و بهترین تاثیر را داشته باشید.
۱۲- از کارآفرینان دیگر مشاوره بگیرید
مشاوره گرفتن از کارآفرینان و حرفهایهای کسب و کار ( مثل وکلا و حسابدارها) میتواند ارزشمند باشد. یک هیئت مشاوره تشکیل دهید و با در اختیار قرار دادن سهام شرکتتان به اعضای این هیئت در آنان ایجاد انگیزه نمایید و از این کار نترسید. مربیانی را بیابید تا به شما در نحوه استخدام، توسعه محصول، بازاریابی و افزایش سرمایه مشاوره دهند.
اگر بعد از شنیدن صحبتهای موافقان و مخالفان متوجه شدید که ریسک این کار بسیار بالاست، احتمالاً باید شغل روزانه و تمام وقت خود را مدت بیشتری حفظ کنید و ایده استارتاپ خود را در اختیار فرد دیگری قرار دهید. به طور حتم شغل منظم با حقوق خوب و مزایای خدمات درمانی و بازنشستگی بسیار خوب است و هیچ مشگلی ندارد. اما زندگی به سبک کارآفرینان بسیار لذتبخشتر است حتی اگر پاره وقت باشد.
منبع