قصد دارم در آینده تمام فعالیتهای خودم را مخصوصا در زمینه کودهای بیولوژیک گسترش دهم و اگر امروز در سطح شهرستان موفق هستم میخواهم این موفقیتها را در عرصه استانی و پس از آن کشوری افزایش دهم.
کارافرین به امید اما و اگر ننشسته، جدای از ایجاد فرصت برای خود ایجاد می کند دیگران را نیز از مزایای آن بهره مند می کند.
چند سال اخیر در ایران اسلامی شاهد شکوفایی استعدادهای جوانان در عرصه های مختلف هستیم تا به فردای ایرانی مستقل با داشتن جوانانی خلاق و پژوهشگر بیشتر از امروز امیدوار باشیم.
بر همین اساس مصاحبهای را با یک کارآفرین موفق گالیکشی انجام دادهایم تا او برای ما از موفقیتهایش بگوید.
خودتان را برای مخاطبان ما معرفی کنید؟
آین: لیلا آیین، کارشناس زراعت، گرایش تولیدات گیاهیف ساکن روستای کرنگ کفتر.
از فعالیتهای که در زمینه اشتغالزایی و کارآفرینی انجام دادهاید، بگویید؟
آین: بعد از فارغ التحصیلی به دنبال کارهای دولتی نرفتم و در شرکت هامون صحرا استان گلستان که در زمینه تولید کود آلی فعالیت میکرد و زیر نظر شرکت تعاونی خوشه زمین سالم بود مشغول به کار شدم.
در این شرکت بود که با پرورش ورمی کمپوست آشنا شدم و بعد از مطالعه و تحقیق، خود اقدام به ثبت شرکت کردم و زیر نظر شرکت تعاونی خوشه زمین سالم اقدام به احداث کارگاه تولید ورمی کمپوست کردم.
در خصوص کارگاهی که دارید و اینکه با چه میزان اعتبار کار خود را شروع کردید توضیح دهید؟
آین: این دامداری که در روستای کرنگ کفتر از بخش لوه شهرستان گالیکش هست را با هزینه ماهانه ۶ میلیون ریال اجاره کردم.
-این کارگاه به مساحت ۲۱۶۰ متر مربع ظرفیت بسترسازی برای ۱۵۰ تن کود را دارد، که ما با ۱۰۰ تن هشم حیوانات و ۵۰۰ کیلوگرم کرم کار خود را آغاز کردیم.
– این کارگاه در بهمن ماه سال ۹۱ با هزینه ای معادل ۱۰ میلیون تومان سهم آورده استارت کارم را زدم ورمی توسط شرکت خوشه زمین سالم تامین شد.
ورمی کمپوست چیست؟ میتوانید کمی بیشتر از مزایایی آن برای ما بگویید؟
آین: یک غذای کامل و متعادل برای پرورش تمام محصولات کشاورزی است که به رنگ مطبوع، طعم، بو و کیفیت گیاهان، سبزیجات و میوهها بهبود میبخشد.
علاوه بر این حاصلخیزی خاک را افزایش داده و ظرفیت نگهداری رطوبت در خاک را بالا میبرد و فاقد هرگونه آلودگی میکروبی است و مواد بیوشیمیایی موجود در آن مقاومت گیاهان را افزایش میدهد.
میزان اشتغالزایی شما چه میزان بوده است؟
آین: در حال حاضر ۳ نفر کارگر دائم و ۳ نفر کارگر فصلی بعلاوه مادر، پدر و خودم مشغول به کار هستیم.
برنامه آینده شما چیست؟
آین: قصد دارم در آینده تمام فعالیتهای خودم را مخصوصا در زمینه کودهای بیولوژیک گسترش دهم و اگر امروز در سطح شهرستان موفق هستم میخواهم این موفقیتها را در عرصه استانی و پس از آن کشوری افزایش دهم.
آیا این کار صرفه اقتصادی هم دارد؟
آین: بعد از گذشت ۵ ماه با فروش ۵۰۰ کیلوگرم کرم تمامی هزینه های انحام شده بدست آمد و حالا چند سال کود و ورمی باقی مانده سود کامل این کار است.
آیا علاقه مندانی از این روستا و روستاهای اطراف به شما مراجعه کردند برای ایجاد کارگاه و آموزش؟
آین: با توجه به اینکه در این کار ضرر وجود ندارد و در روستاها مکان برای احداث چونین کارگاه هایی وجود دارد و شرایط نگهداری و ایجاد این کارگاه ها سخت نیست جوانان و مردم منطقه بسیار به این کار علاقه نشان دادن و برای دوره های آموزشی و کمک برای احداث کارگاه به شرکت ما مراجعه کردند.
تولید کنند این کار با چه مشکلی روبروست؟
آین: کمبود کارگر در منطقه برای کمک به ما باعث بروز مشکلاتی برای ما شده.
با توجه به مشکلی که خانمها با این موجودات دارند شما چگونه با کرم ورمی کمپوست کنار آمدید؟
آین: چون رشته من کشاورزی بود در دانشگاه حشرات و جانوران را مطالعه کردیم و از نزدیک مشاهده و تحقیق کرده بودیم این کار باعث کنار آمدم من با این کار شد.
سخن پایانی؟
آین: از مسولین جهاد کشاورزی خواستارم تا در بخش ترویج این اداره در شناسایی این محصول ( ورمی کمپوست ) به کشاورزان تولید کنندگان این محصول را یاری کنند.
لازم به ذکر است خانم آین در این کارگاه به پرورش ۱۰ کلونی زنبور عسل، ۲۰۰ مرغ محلی تخم گذار و چهار شتر مرغ تیز مشغول است و از تمامی ظرفیتهای این کارگاه استفاده می کند برای اینکه سهم کوچکی از بار اقتصادی این کشور را به دوش بکشد.
منبع: http://nilkooh.ir