از بیلبوردهای احمدرضا عابدزاده و رضا کیانیان که تبلیغ کرمهای پوستی و دمنوشهای گیاهی را انجام می دهند شروع کنیم! این نوع بازاریابی را در اصطلاح Influencer Marketing میگویند. بازاریابی شخصیتی در حال حاضر طبق آمارهای موجود یکی از موثرترین روش های بازاریابی است.
برندها سعی میکنند تا با استفاده از شخصیتهای مشهور و سرشناس، یکی از محصولات خود را تبلیغ کنند یا پیامی خاص به مخاطبان خود برسانند. اما چرا این نوع از بازاریابی در حال ترند شدن است؟
کارایی تبلیغات سنتی کلیکی دیگر مثل قبل بالا نیست
بنرهای هدر و سایدبار که در صفحات مختلف وب برای تبلیغ میگرفتید دیگر جای مناسبی برای معرفی محصولات و خدمات و برای برندینگ تان نیست. چرا که طبق آمار ۲۶ درصد کاربران دسکتاپ و ۱۵ درصد کاربران موبایل از نرم افزارهای ضد تبلیغات (ad-blocker ها) استفاده میکنند تا به کل این تبلیغات را نبینند، سایرین نیز تمایلی برای کلیک کردن نشان نمیدهند.
برندها بودجههای زیادی را برای بازاریابی شخصیتی اختصاص میدهند.
تیم منتخب جهان را در نظر بگیرید! سامسونگ برای آنکه رونالدو و مسی را کنار هم قرار دهد میلیونها دلار خرج میکند! طبق آمار ۵۹ درصد بودجه بازاریابی شخصیتی در شرکتهای معتبر جهان در سال ۲۰۱۶ افزایش پیدا کرده است. حتی برندهای کوچکتر نیز برای شروع کارشان ترجیح میدهند تا از شخصیتهایی که اعتباری در جوامع تخصصی دارند استفاده کنند. چرا که پیشنهاد یک متخصص در خصوص استفاده از محصول یا خدمتی خاص میتواند تاثیر زیادی بر مخاطب داشته باشد.
این یک روال طبیعی است!
این یک راز نیست! ۹۲ درصد مخاطبان ترجیح میدهند از محصولی استفاده کنند که کارشناس یا متخصصی سرشناس آن را پیشنهاد کرده است. حتی اگر اسم آن برند را تاکنون نشنیده باشند به چهره سرشناسی که محصول را پیشنهاد میدهد، اعتماد میکنند. نرخ درگیر شدن مخاطب با این کار به سقف میچسبد!
نرخ بازگشت فوق العاده!
طبق پژوهش Nielsen Catalina Solutions نرخ ROI بازاریابی شخصیتی ۱۱ بار بیشتر از کمپینهای سنتی دیجیتالی است. در پژوهشی دیگر نیز این نتیجه به دست آمده است که با خرج کردن هر ۱ دلار در این روش ۶.۸۵ دلار درآمد به دست میآید. سوال اینجاست که پس از فردا همه کمپانیها باید به دنبال یک شخصیت برای برندینگ خود باشند؟ نه لزوما! روش بازاریابی در هر صنعت مختص خود است و میبایست شاخصههای علمی آن صنعت را نیز مدنظر داشت.
بازاریابی خود را در محل مناسبش انجام دهید.
تاثیرگذاران (Influencers) را در فضایی استفاده کنید که مخاطب هدف شما بیشترین فعالیت را در آن دارد — شبکههای اجتماعی. با توجه به آنکه ۷۴ درصد کاربران تصمیم به خرید خود را در شبکههای اجتماعی میگیرند، شاید بد نباشد که ترکیب دقیقی از جامعه مخاطبین و افراد تاثیرگذار پیدا کنیم.
این مقاله حدودا ترجمه ای از entrepreneur.com/article/287740 است.
منبع: